Duurzaamheid

Ontdek onze visie voor verantwoordelijke mode

Duurzaamheid
Ontdek onze visie voor verantwoordelijke mode
Woman with sweat jacket standing on an footbridge
Hand holds potting soil with sprout
Lettering on white background

Wij nemen onze verantwoordelijkheid

Als familiebedrijf maakt verantwoord ondernemen deel uit van ons DNA - onze acties volgen een langetermijnstrategie die gekenmerkt wordt door eerlijkheid en duurzaamheid. Omdat verantwoordelijkheid tegenover onze werknemers, consumenten, producenten, partners, dienstverleners en de maatschappij als geheel voor ons als wereldwijd actief modebedrijf van essentieel belang is.
Cotton

Duurzamere materialen

Goede mode omvat niet alleen overtuigende modellen en fraaie dessins, maar ook echte transparantie en verantwoordelijkheid. Daarom willen we ons aandeel producten met duurzamere materialen continu uitbreiden. Om jou zoveel mogelijk transparantie en geloofwaardigheid te bieden, maken we daarbij uitsluitend gebruik van gerenommeerde textiellabels die aangeven aan welke criteria onze kleding voldoet. De labels laten in het midden of een gecertificeerd T-shirt beter is dan een ander. Ze geven alleen aan dat dit T-shirt met bepaald materiaal is gefabriceerd volgens deze procedure.
Cotton
Onze certificaten voor artikelen met biologisch vervaardigd materiaal
GOTS-Logo
GOTS-Logo

GOTS (Global Organic Textile Standard)

Doel van de standaard is langs de gehele leveringsketen van de kleding te voldoen aan de strenge ecologische en sociale eisen bij de fabricage van textiel en kleding met ecologisch geproduceerde grondstoffen.
Artikelen met dit certificaat bevatten ten minste 70% biologisch geteelde materialen zoals biologisch katoen of biologisch linnen. Het exacte percentage biologisch gecertificeerde materialen is te lezen op de sticker die aan het artikel is bevestigd.
Meer informatie vind je hier: https://global-standard.org/de
Quelle: Siegelklarheit
OCS-100 Logo

OCS (Organic Content Standard)

De Organic Content Standard (OCS) is een internationale vrijwillige norm waarin de eisen voor gecertificeerde, biologisch geproduceerde grondstoffen en de naleving van de toeleveringsketen zijn vastgelegd. Het doel van de OCS is de biologische landbouwproductie te verhogen
Het OCS 100-logo wordt gebruikt voor producten die 95% of meer biologisch materiaal bevatten. OCS-Blended wordt gebruikt voor producten die ten minste 5% biologisch materiaal bevatten. Het exacte percentage biologisch gecertificeerde materialen is te lezen op de sticker die aan het artikel is bevestigd.
OCS-100 Logo
Onze certificaten voor artikelen metgerecycled materiaal
RCS-100 Logo
Detailaufnahme einer Biobaumwollpflanze auf einem Baumwollfeld.

RCS (Recycling Claim Standard)

Het doel van RCS is om het aandeel gerecyclede materialen in een product te verhogen. De standaard stelt bedrijven in staat de exacte hoeveelheid gerecycled materiaal in een product te vast te leggen en dit door de productieketen heen te volgen.
Het RCS 100-logo wordt gebruikt voor producten die 95% of meer gerecycled materiaal bevatten. RCS-Blended wordt gebruikt voor producten die ten minste 5% gerecycled materiaal bevatten. Het exacte percentage gerecyclede materialen is te lezen op de sticker die aan het artikel is bevestigd.
GRS-Logo

GRS (Global Recycling Standard)

Het doel van GRS is om het aandeel gerecyclede materialen in een product te verhogen. De standaard stelt bedrijven in staat de exacte hoeveelheid gerecycled materiaal in een product te vast te leggen en dit door de productieketen heen te volgen. De GRS bevat ook eisen over de additieven die in GRS-producten worden gebruikt, en richtsnoeren over milieubeheer en sociale verantwoordelijkheid in het bedrijf.
Artikelen met dit certificaat bevatten minstens 50% gerecyclede materialen zoals gerecycled polyester. Het exacte percentage gerecyclede materialen is te lezen op de sticker die aan het artikel is bevestigd.
Quelle: Siegelklarheit
GRS-Logo
Ons certificaat voor milieuvriendelijke en maatschappelijk verantwoorde productie
OEKO TEX Made in Green Logo
OEKO TEX Made in Green Logo

MADE IN GREEN

MADE IN GREEN by OEKO-TEX® is een traceerbaar productlabel voor alle soorten textiel en lederwaren die zijn geproduceerd in milieuvriendelijke fabrieken en op veilige en maatschappelijk verantwoorde werkplekken. Daarnaast geeft het MADE IN GREEN-keurmerk de consument de zekerheid dat het textiel- of leerproduct is gemaakt van materialen die getest zijn op schadelijke stoffen.
Quelle: Siegelklarheit
Zo produceren wij
amfori Logo
Wij willen dat bij de productie van onze kleding de sociale normen worden nageleefd. Daarom zijn we lid van het amfori Business Social Compliance Initiative (BSCI) en verplichten we onze leveranciers om de amfori BSCI-normen na te leven en zich te laten controleren.
amfori BSCI is een internationale associatie van meer dan 2.400 detailhandelaren, importeurs en merken met als doel de arbeidsomstandigheden en mensenrechten in de mondiale toeleveringsketens te verbeteren. Onafhankelijke amfori BSCI sociale audits en een breed scala aan opleidingsmogelijkheden bieden de mogelijkheid om ervoor te zorgen dat de normen op de productielocaties worden nageleefd en om zich voortdurend te kunnen verbeteren.
Meer informatie onder  www.amfori.org
amfori Logo
De Popken Fashion Group is een door Ecocert Greenlife gecertificeerde verkoper van GOTS-, OCS-, GRS- en RCS-gecertificeerde artikelen (certificeringsnummer 152026). www.ecocert.com
Meer informatie wordt verstrekt door Siegelklarheit, een initiatief van de Duitse regering om consumenten meer inzicht te geven in milieu- en sociale keurmerken. www.siegelklarheit.de/en/